Inspiratiesessie: stadslogistiek business ontmoet beleid

woensdag 24 mei 2017 12x gelezen

Naar verwachting is in 2050 maar liefst 96% van Nederland verstedelijkt. De ruimte is vaak beperkt en de activiteiten talrijk. Dit alles maakt de steden tot aantrekkelijke gebieden om te vertoeven. Om al die gewenste producten en diensten te leveren, vinden dagelijks transporten plaats. Deze stadslogistiek zorgt voor veel verkeer op plekken die toch al niet berekend zijn op tientallen voertuigen per dag en die bovendien verschillende schadelijke emissies uitstoten. De druk wordt nu vooral gevoeld in de binnensteden. Ook bedrijven aan de rand van de stad hebben te maken met de toenemende drukte. Hoe kan het goederentransport duurzamer en efficiënter worden ingericht.

Datum

19 juni 2017

Locatie

Provinciehuis Overijssel, bestuurscentrum De Brink

Organisatie

Slim Reizen Stedendriehoek

Doelgroep

Leveranciers, ondernemers of organisaties in de (binnen)stad van Zwolle, Enschede of Deventer, logistieke dienstverleners en beleidsambtenaars

Tijdens interactieve gesprekstafel komen diverse onderwerpen en stakeholders aan bod. Uiteraard is het de bedoeling dat u als toehoorder uw vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.

13:30u  Opening door dagvoorzitters Beter Benutten en Green Deal ZES

13:40u  Interactieve gesprekstafel BELEID
Hoe faciliteren diverse steden het verduurzamen van de stadslogistiek, welke aanpak werkt en welke lessen zijn inmiddels geleerd? In gesprek met beleidsambtenaren van verschillende gemeenten, o.a. Deventer, Enschede en Zwolle.

14:10u  Interactieve gesprekstafel BUSINESS
Logistieke dienstverleners Sallcon, CityHub, MSG Koeriers, Cycloon/fietskoeriers.nl en Goederenhubs delen ambities en ervaringen. Maar ook: hoe verdien of bespaar je geld met stadslogistiek en welke rol speelt gemeentebeleid?

14:40u  Interactieve gesprekstafel VERLADERS
Leveranciers als Lekkerland vertellen waarom ze gebruik maken van stadslogistieke oplossingen. Wat levert het op? Welke hobbels moet je nemen? Hoe controleer je de keten?

15:10u  Pauze

15.30u  Praktijkonderzoek
Hogeschool Windesheim en Hogeschool Arnhem Nijmegen presenteren resultaten van onderzoek in Zwolle en Zutphen.

15:45u  Discussie met de verschillende stakeholders en de zaal
Hoe betrokken zijn bewoners, winkeliers, citymanagers? Hoe kom je tot  overeenstemming over ambities, doelen en plannen?
     
16:15u  Ondertekening Green Deal ZES door wethouders Zwolle, Deventer, Enschede en lokale Living Labs
Met steun van de Gedeputeerde Bert Boerman wordt het startsein gegeven aan verduurzaming stadslogistiek

17.00u  Borrel

18.00u  Einde

 

Meld u aan voor deze inspiratiesessie.

 

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met logistiek makelaar Freek Boele
telefoon 06 19437335  |  e-mail: f.boele@overijssel.nl

De Inspiratiesessie is een initiatief van de logistiek makelaars van de Beter Benutten regio’s Zwolle Kampen, Twente en Slim Reizen Stedendriehoek en Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.