Afscheidsinterview RET-directeur Pedro Peters

dinsdag 7 maart 2017 Guus Puylaert 65x gelezen

RET-directeur Pedro Peters gaat in juni met pensioen, maar blijft aan als voorzitter van branchevereniging van ov-bedrijven OVNL. Dat zegt Peters in een interview met OV-Magazine.

Peters stond aan de wieg van de branchevereniging die vorig jaar werd opgericht en was al voorzitter vanuit zijn functie als directeur bij de Rotterdamse vervoerder RET. Vanaf juni bekleedt hij de voorzittersrol bij OVNL als onafhankelijk voorzitter. De rest van het bestuur wordt gevormd door Roger van Boxtel (NS), Cees Anker (Syntus) en Jaap Bierman (HTM).

 

Peters wil meer energie steken in de branchevereniging. Volgens Peters heeft de OVNL, dat niet echt zichtbaar was, wel degelijk al wat bereikt: "Achter de schermen zorgden we ervoor dat de 400 miljoen euro bezuiniging op de OV-studentenkaart niet doorging en dat de studentenkaart beschikbaar kwam voor meerderjarige mbo’ers."

 

De voorganger van OVNL, Mobis, klapte op de vrijstelling van de aanbestedingsplicht van het openbaar vervoer in de grote steden. De commerciële vervoerders gingen zelfstandig verder onder de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN). "Pas toen het nieuwe betalen eraan kwam, heb ik gezegd: “Jongens, laten we het alsjeblieft anders aanpakken.” Dat lijkt nu te werken", aldus Peters.

 

Lees het hele afscheidsinterview met Pedro Peters op OVMagazine.nl (+).

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.