Adviseur verkeersmonitoring en verkeersmodellen - provincie Noord-Holland

donderdag 12 juli 2018 285x gelezen

Bedrijf

Provincie Noord-Holland

Locatie

Haarlem

Functieomschrijving

De organisatie

Een provincie waar het fijn is om te zijn. Waar je met plezier woont, werkt en recreëert. Waar je snel en veilig van A naar B kunt komen. Waar altijd iets gebeurt. Dat is Noord-Holland. Dáár zetten zo’n 1.000 betrokken medewerkers zich dagelijks voor in.

 

 De directie Beheer & Uitvoering (B&U) binnen de provincie Noord-Holland werkt letterlijk aan onze openbare ruimte door de aanleg en reconstructie van nieuwe provinciale (vaar)wegen, onderhoud van bestaande wegen, groen en openbare vervoersnetwerken.

 

Achtergrond

De sector Ingenieursdiensten, Geodata en Innovatie (IGI) levert het nieuwste van het nieuwste in kennis en informatie aan de sectoren van B&U, maar ook aan andere directies zoals Beleid.

 

Je adviseert over het inwinnen en benutten van verkeersgegevens binnen de provincie. Je adviseert bijvoorbeeld over de aanbestedingsvorm, de benodigde kwaliteit en het meetnet.

Je stemt de inwinning af op de actuele informatiebehoefte binnen de provincie, je doet onderzoek naar nieuwe innovatieve inwintechnieken en je ontwikkelt nieuwe manieren om informatie te genereren uit de grote hoeveelheden beschikbare data door middel van dashboards, viewers en data-analyses.

 

Als adviseur binnen IGI/Geodata benader je interne klanten op pro-actieve wijze en weet ze te overtuigen van de toegevoegde waarde die verkeersdata voor ze kan hebben. Je werkt hierin nauw samen met de senior beleidsadviseur verkeersmonitoring.

 

Als adviseur verkeersmonitoring en verkeersmodellen dagen we je uit om het raadplegen van onze verkeersdata veel eenvoudiger en aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld door het (laten) ontwikkelen van viewers. Hiervoor moet de beschikbare data ook gestructureerd worden opgeslagen en beheerd.

 

Gemiddeld een derde van je tijd besteed je aan het beheer en de actualisatie van ons strategisch verkeersmodel VENOM. Je vertegenwoordigt de provincie richting de externe organisatie die VENOM beheert. Werkzaamheden hiervoor zijn bijvoorbeeld het ophalen van de interne informatiebehoefte, het adviseren over de doorontwikkeling van het verkeersmodel en het (laten) aanleveren van de benodigde data voor actualisaties.

Profiel kandidaat

  • een verkeerskundige opleiding hbo/wo en een wo werk- en denkniveau
  • circa 3 tot 5 jaar ervaring in de verkeerskundige wereld, bij voorkeur als adviseur 
  • ervaring met het inwinnen, analyseren en/of presenteren van verkeersdata 
  • communicatief vaardig, omgevingsbewust 
  • analytisch, professioneel en resultaatgericht
  • interesse in of ervaring met strategische verkeersmodellen 
  • interesse in of ervaring met databases, viewers, dashboards, ArcGIS

 

Dit zijn wij
Vanuit hartje Haarlem krijg je als adviseur verkeersmonitoring en verkeersmodellen de kans om je verder te ontwikkelen door mee te werken in een organisatie die met passie haar werk doet en de ambitie heeft uitgesproken om binnen 3 jaar data-excellent te worden.

 

Je komt terecht bij de unit Geodata, een zeer divers team van ongeveer 20 medewerkers. Dit team bestaat uit een gezonde mix van interne experts en ingehuurde talenten die samenwerken in ons kantoor op het Houtplein. Eén ding hebben wij gemeen: het continu waarborgen en verbeteren van onze datakwaliteit.

 

Een grapje hier en daar, ideeën delen met collega’s en de inmiddels traditionele lunchwandeling is allemaal dagelijkse kost, maar er wordt ook verwacht dat je het werk zelfstandig en met veel inzet uitvoert.

Aanvullende informatie

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.287,60 en maximaal € 4.696,60 bruto per maand, schaal 11 op basis van 36 uur per week.

 

De provincie Noord-Holland biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individuele Keuze Budget van ca. 20 procent van het bruto jaarsalaris. Je beschikt als medewerk(st)er zelf over dit budget en kunt keuzes maken op gebied van verlofuren en geld. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Tevens hanteren wij geen sluitingsdatum voor deze vacature. Bij indiensttreding wordt er om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Contact

Informatie

Over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Aart Johan de Vries, unitmanager Geodata, tel. (023) 514 4799. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Info Personeel, tel. 023-5145606.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.