Adviseur Verkeer en Vervoer - gemeente Heerhugowaard

vrijdag 1 december 2017 132x gelezen

Bedrijf

Gemeente Heerhugowaard

Locatie

Heerhugowaard

Functieomschrijving

De gemeente Heerhugowaard zoekt een adviseur Verkeer en Vervoer voor 36 uur per week.

 

 

De functie
Als adviseur Verkeer en Vervoer maak je deel uit van het organisatieonderdeel Regie en Ontwikkeling. Je werkt nauw samen met adviseurs op andere beleidsterreinen binnen het fysieke en sociale domein en je vormt de schakel met de uitvoering. Je adviseert je collega’s, het management en het bestuur over de ontwikkelingen, opgaven en strategische positionering op het gebied van mobiliteit met aandachtsgebieden als verkeersveiligheid, duurzame mobiliteit en regionale mobiliteit. Je gaat in gesprek met bewoners en weet wat er speelt op het gebied van mobiliteit.

Je bent zowel intern als extern het aanspreekpunt voor vragen binnen jouw vakgebied. Daarvoor participeer je in lokale en regionale overleggen over mobiliteitsstudies en -beleid. Je draagt bij aan de mobiliteitsparagrafen in beleidsnota’s zoals ruimtelijke visies (bijvoorbeeld bestemmingsplannen, omgevingsvisie, omgevingsplan) en regionale plannen. Tot slot help je een vertaling te maken van mobiliteitsbeleid naar de Heerhugowaardse praktijk.

Profiel kandidaat

Wie ben jij?

 • Houd jij van ruimtelijke uitdagingen en ben jij de inhoudelijk expert op het gebied van Verkeer en Vervoer?
 • Ben jij een bruggenbouwer, flexibel, mensgericht en resultaatgericht? Beschik je over goede communicatieve vaardigheden, denk je in (innovatieve) oplossingen?
 • Ga jij constructief om met belangentegenstellingen, ben je stressbestendig en heb je een op samenwerking gerichte werkhouding?
 • Beschik je ook over eigenaarschap, omgevingsbewustzijn, meesterschap en politiek-bestuurlijke sensitiviteit?

Dan pas jij misschien wel binnen de Heerhugowaardse werkomgeving. Hoe die omgeving eruit ziet? Kijk eens hier. 

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een sterk analytisch vermogen gecombineerd met goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
 • Je houdt van aanpakken en je bent in staat de agenda voor verkeersveiligheid zelfstandig uit te voeren.
 • Je hebt het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken met in- en externe partners. Je bent daarbij creatief, resultaatgericht en je kunt je werk zelfstandig plannen en organiseren.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en je kunt wanneer het nodig is (vakinhoudelijke) sturing geven aan beleidsmedewerkers en uitvoering. Daarnaast ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en trends en weet je de weg te vinden in relevante wet- en regelgeving.
 • Je onderhoudt netwerken; lokaal, regionaal, bovenregionaal en multidisciplinair en met ketenpartners, gemeenten en andere professionals. Je bent in staat om met gezag en vanuit visie te handelen en de gemeente te vertegenwoordigen in deze netwerken en samenwerkingsverbanden.
 • Je kunt over de grenzen van je vakgebied denken en verbinden.
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring als verkeerskundige of (verkeers)planoloog bij een gemeente, regionaal samenwerkingsverband, adviesbureau, Rijkswaterstaat of een provincie. Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau op het gebied van mobiliteit, ruimtelijke ordening of vergelijkbaar.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij?
Heerhugowaard werkt op een vernieuwende, praktische en vooral menselijke manier. Hierbij bieden we een flexibele werkomgeving en de mogelijkheid om thuis te werken. Je kiest zelf je laptop en je telefoon waarmee jij het liefst werkt. IOS, Windows of Android, het is ons om het even.

Na een tijdelijke aanstelling van een jaar, kun je een vast dienstverband verwachten. Je salaris is maximaal € 4.474,- bruto per maand (fulltime dienstverband, schaal 10A CAR/UWO, peildatum 1 augustus 2017) en afhankelijk van opleiding en ervaring. De gemeente beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden (16,7% IKB).

Contact

Ben je geïnteresseerd?
Dan wordt het tijd dat wij elkaar ontmoeten! Je sollicitatie kun je voor 18 december 2017 richten aan post@heerhugowaard.nl onder vermelding van 'Adviseur Verkeer en Vervoer' of via het online sollicitatieformulier. Een assessment test kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Heb je nog vragen bel of app dan Anton Balm manager Regie en Ontwikkeling tel 06-53325866 of Marieka Körössy tel. 06-11351147. Kijk op www.heerhugowaard.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2017 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.