Adviseur Strategisch Omgevingsmanagement / Omgevingsmanager

donderdag 26 januari 2017 440x gelezen

Bedrijf

Twynstra Gudde

Locatie

Amersfoort

Functieomschrijving

 

Ben jij oprecht geïnteresseerd in de belangen van anderen, ben jij bestuurlijk sensitief en ben je ook een goede onderhandelaar? Dan word jij misschien wel onze nieuwe collega!  Als Adviseur Strategisch Omgevingsmanagement/Omgevingsmanager help jij projecten te realiseren door stakeholders op de juiste manier en op het juiste moment bij projecten te betrekken.


Adviseur Strategisch Omgevingsmanagement / Omgevingsmanager

Junior/Medior


Wat houdt jouw werk in?

Omgevingsmanagement is bepalend voor het succes van projecten in de mobiliteit en infrastructuur. Onze opdrachtgevers hebben te maken met een complex veld van partijen en belangen. Dit maakt dat het realiseren van nieuwe infrastructuur of mobiliteitsoplossingen afstemming vraagt met diverse stakeholders. Van bewoners tot overheidsinstanties, van belangenverenigingen tot bedrijven. Geen enkel project kan zijn ogen meer sluiten voor de omgeving waarin zij een project wil realiseren.


Ook het karakter van de omgeving verandert. Informatie is overal voor handen en de acceptatie voor overlast of hinder wordt minder. De uitdaging is dus om in deze tijd de projecten, met draagvlak van de omgeving, te realiseren. De aanpak van Strategisch Omgevingsmanagement helpt om het vraagstuk van het betrekken van omgevingspartijen aan te gaan en een plek te geven in een project.


Twynstra Gudde is toonaangevend op het gebied van Strategisch Omgevingsmanagement. Niet alleen heeft Twynstra Gudde aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van het gedachtegoed en de methodiek, ook helpen onze adviseurs bij het professionaliseren van omgevingsmanagers middels leiderschapstrajecten en opleidingen. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring opgedaan in het realiseren van grote (infrastructuur)projecten in zeer complexe stakeholdervelden. Vaak werken onze adviseurs te midden van maatschappelijk vraagstukken met aandacht vanuit de politiek en de media. De methode heeft zich inmiddels bewezen bij diverse opdrachtgevers en bij diverse spannende projecten met grote impact.


Als Adviseur Strategisch Omgevingsmanagement/Omgevingsmanager maak je deel uit van de adviesgroep Mobiliteit en Infrastructuur bestaande uit 25 betrokken, talentvolle en resultaatgerichte adviseurs. Wij richten ons op de ontwikkeling en exploitatie van infrastructuurnetwerken en knooppunten (weg, spoor, water en lucht), de organisatie van mobiliteit en de vormgeving van de organisatie en samenwerking in de sector.

Als Adviseur Strategisch Omgevingsmanagement/Omgevingsmanager maak je omgevingsanalyses, onderhoud je contacten met de stakeholders en denk je mee over de strategie van het project richting de omgeving. Afhankelijk van de omvang van het project werk je geheel zelfstandig of werk je in teams met meerdere omgevingsmanagers.


Op basis van jouw analyses en aanbevelingen worden de stakeholders betrokken bij het project. Jij zorgt ervoor dat de informatie up-to-date is en dat de gesprekspartners zijn voorbereid. Je houdt de kwaliteit van de gespreksvoering in de gaten en zorgt voor duidelijke vervolgafspraken. Indien nodig leg je verslag van de bijeenkomsten. Je werkt mee in projecten voor opdrachtgevers (van Rijksoverheid, provincies tot grote uitvoeringsorganisaties) gericht op het realiseren van infrastructuur en mobiliteitsoplossingen en met de focus op het omgevingsmanagement. Je adviseert de projectleiding en bent het gezicht naar buiten toe voor de stakeholders. Je bent continu bezig om je voelsprieten in de buitenwereld uit te zetten en informatie te delen. Je bent betrokken bij het verder ontwikkelen van onze producten en kennis. En je bouwt met je collega’s mee aan de propositie Omgevingsmanagement binnen Twynstra Gudde.

 

Wie zoeken wij?

Als adviseur en omgevingsmanager ben je continu bezig om de ontwikkelingen in de buitenwereld te vertalen naar het project en wat er ‘binnen een project’ gebeurt te koppelen aan de ontwikkelingen buiten. Je hebt continu je voelsprieten uitstaan en probeert relaties te leggen met de stakeholders om vertrouwen te bouwen dat je samen aan knelpunten en vraagstukken kan werken. Op deze manier bereik je dat het project volgens de juiste planning verloopt of dat er onnodig weerstand wordt veroorzaakt. Voor de stakeholders ben je juist weer waardevol omdat je hen in staat stelt om het project te volgen en hun belangen naar voren te brengen.


Het bewegen tussen binnen en buiten de projectorganisatie en tussen alle verschillende partijen vraagt een hoge mate van flexibiliteit en behendigheid. Op het ene moment sta je in een zaal vol omwonenden en ben je in gesprek over hinder en het andere moment sluit je met een bedrijf een deal na een intense onderhandeling of sluit je een samenwerkingsovereenkomst met een bestuurder van een overheidsorganisatie.


Je balanceert telkens tussen verschillende werelden waarbij je het ene been in het project hebt staan en het andere been in de wereld daaromheen. Je voelt daardoor spanningen tussen de werelden en helpt de projectorganisatie om te gaan met deze spanningen. Je gaat deze spanningen niet uit de weg, maar benoemt ze en helpt ze productief te maken zodat partijen verder kunnen in hun samenwerking.

Profiel kandidaat

Wat vragen wij van jou?

 

 • 3 tot 6 jaar werkervaring bij een adviesbureau, netwerk/beleidsafdeling of uitvoeringsorganisatie
 • relevante academische opleiding, zoals (technische) bestuurskunde, beleid en management, sociale wetenschappen, cultuur en organisatie
 • affiniteit met vraagstukken rond mobiliteit, infrastructuur en ruimtelijke ordening
 • een passie voor stakeholderprocessen en burgerparticipatie
 • ondernemende geest, je vind het leuk om na te denken over nieuwe manieren van het organiseren van betrokkenheid van stakeholders al dan niet met nieuwe media instrumenten
 • adviesvaardigheden, zelfstandig en in teamverband kunnen werken, een ontwikkeld inlevingsvermogen in de klant, vermogen om op je eigen gedrag te reflecteren en daarvan te leren, goede communicatieve vaardigheden en een scherpe analytische blik
 • heeft een stevige persoonlijkheid. Je kunt tegen een stootje en durft zaken te benoemen als het erom draait
 • de ambitie om je verder te ontwikkelen in organisatieadvies


 

Aanvullende informatie

Wat bieden wij jou?
 • werken bij het beste organisatieadviesbureau van Nederland (bron: klanttevredenheidsonderzoek Incompany 2015)
 • prettig samenwerken in een flexibele, creatieve en informele omgeving met veel ruimte om je werk op jouw manier te organiseren, met volop ruimte voor eigen initiatief, ontwikkeling en ambities
 • werken aan mooie, toonaangevende en maatschappelijk relevante projecten in Nederland
 • de mogelijkheid veel ervaring op te doen in een diversiteit aan opdrachten
 • meehelpen van het vormgeven aan de groei en ambities van de propositie omgevingsmanagement
 • een marktconform salaris met goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden


 

Contact

Jouw reactie

Ben jij de energieke, inspirerende en hardwerkende adviseur die van aanpakken weet en die wil werken in de wereld van omgevingsmanagement rondom infrastructuur en mobiliteitsvraagstukken? Solliciteer dan door je motivatiebrief met CV vóór 28 februari 2017 te richten aan Niels Vrije en te mailen via het sollicitatieformulier. In je motivatiebrief zien we, naast jouw geschiktheid en waarom je interesse hebt, graag een korte en bondige visie van jou terug op omgevingsmanagement en hoe je daar als persoon bij past. Een pitch en een persoonlijkheidstest maken onderdeel uit van de vervolgprocedure.


Wil je meer informatie? Neem dan voor inhoudelijke vragen contact op met Niels Vrije (njv@tg.nl of 06-10604807) en voor vragen over de procedure met Irma Keegstra (ikg@tg.nl, of 033-4677608). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij Twynstra Gudde

Twynstra Gudde is een onafhankelijk en toonaangevend organisatieadviesbureau. Dagelijks doen de publieke sector en het bedrijfsleven een beroep op onze adviseurs en managers.


Nederland mooier en economisch sterker maken. Dat is de missie waar wij iedere dag in alle sectoren van de samenleving aan werken. We willen dat ons land over twintig, dertig jaar ook mooi en economisch sterk is. Daarvoor bestaan nog steeds veel kansen, ook al is de druk op investeringen groot. Wij weten kansen te benutten door vraagstukken tot hun essentie terug te brengen, de juiste expertise in te brengen en verbindingen te leggen tussen belangen, vakgebieden en stakeholders. Twynstra Gudde is een organisatie met stevige Nederlands roots, maar ook met internationale ambities als partner van het exclusieve Cordence Worldwide.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2017 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.