Adviseur Mobiliteit - gemeente Utrechtse Heuvelrug

vrijdag 4 mei 2018 229x gelezen

Bedrijf

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Locatie

Doorn

Functieomschrijving

Wie helpt ons met het uitvoeren van het mobiliteitsbeleid?

 

De samenleving:

Een mooie gemeente met 49.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap midden in het land. Het oude cultuurlandschap en het aangrenzende rivierengebied maken het plaatje compleet. Een zeer geliefde plek om te wonen, werken en recreëren.

  

De organisatie:

Wij ontwikkelen ons tot een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. We hebben allerlei interessante, maatschappelijk vraagstukken en spelen in op de tendens van ‘meer samenleving, minder overheid’. Wij zijn ambitieus en vallen graag op een positieve manier op. We profileren ons als duurzame gemeente en verbinden daar consequenties aan. Wil je weten hoe onze organisatie werkt bekijk dan: ons organisatieplan.

 

Waar ga je werken?

De adviseur Mobiliteit gaat werken bij het team inrichting van het thema Buitenruimte. Daarnaast werk je nauw samen met beleidscollega’s van het thema Omgeving. Je komt te werken in het gemeentekantoor in Doorn.

 

Mobiliteit:

Op 13 maart heeft de gemeenteraad een geactualiseerde versie van het uitvoeringsplan GVVP vastgesteld. Daarmee zijn middelen beschikbaar gekomen om in totaal 33 projecten uit te voeren. Veel projecten betreffen concrete aanpassingen in de openbare ruimte maar een aantal hebben ook een meer beleidsmatige benadering. De fiets speelt een centrale rol hierbinnen.

 

Voor het team  inrichting zijn wij op zoek naar een

 

Adviseur Mobiliteit

voor 36 uur per week

 

Wat is het doel van de functie?

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de ambitie om in de komende jaren een groot aantal (her)inrichtingsprojecten in de openbare ruimte te realiseren. Om deze ambitie te halen, worden medewerkers ingezet op deze projecten. De functie van adviseur Mobiliteit is veelzijdig en bevat zowel beleidsmatige componenten als concrete (uitvoerings-)taken. In nagenoeg alle gevallen is er veel contact met inwoners en de politiek. Het betreft hiermee een allround functie.

 

Wat zijn je werkzaamheden?

Vakspecialistische werkzaamheden

 • Advisering projecten uitvoeringsprogramma GVVP;
 • Advisering projecten openbare ruimte (bouwplannen);
 • Advisering verkeerskundige vraagstukken;
 • Verkeersonderzoek, objectiveren d.m.v. onderzoek (bijv. verkeerstellingen) en ongevallenanalyse;
 • Samen met de collega’s van civiele techniek kleine verkeerskundige oplossingen bedenken en realiseren;
 • Regionale regiegroep verkeersmanagement;
 • Opstellen van verkeersbesluiten;

Profiel kandidaat

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau op het gebied van verkeer en vervoer
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve eigenschappen
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met participatie, inspraak en projectmatig werken
 • Je bent in staat om het grensvlak tussen civieltechniek en verkeerskunde te overbruggen
 • Je hebt een dienstverlenende instelling
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je bent in staat verschillen in opvattingen te overbruggen
 • Je hebt kennis van relevante wetgeving en procedures
 • Ervaring (minimaal 3-5 jaar) in een vergelijkbare functie en werkomgeving

  

Welke competenties zet je al in of ontwikkel je nog?

Wij werken volgens vijf kerncompetenties: verantwoordelijk, omgevingsgevoelig, dienstverlenend, samenwerkend en reflecterend. Daarom zoeken wij iemand die zich verantwoordelijk voelt. Die vanuit een open houding zich bewust is van zijn omgeving en samen met anderen (intern en extern) tot nieuwe inzichten en oplossingen komt. Die over de grenzen van zijn vakgebied kijkt en die kansen en uitdagingen ziet en deze vertaalt in praktische toepassingen. Iemand die zich voortdurend bewust is van zijn dienstverlenende taak en zich daarnaar gedraagt. En vooral: een teamspeler die plezier heeft in zijn werk en dit ook naar anderen uitstraalt.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende baan en goede arbeidsvoorwaarden Deze functie is gewaardeerd in schaal 9 van de CAR-UWO. Het salaris van de aanloopschaal bedraagt minimaal € 2.335,- en het maximum is €3.805,- op basis van een 36-urige werkweek. De salarisinpassing wordt gehanteerd op basis van beroepskennis en werkervaring. Naast je salaris ontvang je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,8% van je maandelijkse salaris.  Het IKB is een vrij besteedbaar budget om keuzes te maken die passen bij jouw levensfase en persoonlijke wensen. Het IKB kan je maandelijks uit laten betalen of is te besteden aan: verlof, opleidingskosten en vakbond contributie.

Contact

Heb je interesse?

Schriftelijk reageren kan tot uiterlijk 28 mei 2018 via de sollicitatiebutton. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 06-BU-18.

 

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met Paul Witmer, teamleider team inrichting, of met Esther Daleman, adviseur P&O, beiden 0343-565 600.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.