4 tips voor gemeenten over de omgevingswet en energietransitie

vrijdag 15 september 2017 Guus Puylaert 0 reacties 89x gelezen

Het maatschappelijke netwerk Stroomversnelling lanceerde op 14 september het nieuwe platform ‘omgevingswet & energietransitie’, waar tips en voorbeelden over de omgevingswet en de energietransitie worden gebundeld.

De energietransitie is een enorme opgave. Het is de doelstelling dat woningen vanaf 2050 hun eigen, duurzame energie moeten opwekken. In de komende dertig jaar moeten dus ruim 7 miljoen woningen worden gerenoveerd. Het is de bedoeling dat gemeenten met de Omgevingswet, die naar verwachting in 2020 ingaat, meer regie krijgen bij de energietransitie.

Tips

Het netwerk Stroomversnelling, waarin bouwers, woningcorporaties, toeleveranciers, gemeenten en andere stakeholders zijn verenigd, zette vier tips op een rijtje. Deze tips kunnen gemeenten helpen om per 2020 klaar zijn om de nieuwe omgevingswet in de praktijk te brengen.

  1. Bepaal samen met de netbeheerder wanneer het aardgasnetwerk niet meer wordt vervangen en breng de duurzame alternatieven in kaart.

  2.  Gebruik ruimtelijke ordening om vraag en aanbod in balans te brengen.

  3. Creëer ruimte in het omgevingsplan voor duurzame maatregelen.

  4. Stimuleer gebieds- en wijkgerichte samenwerkingsverbanden.

Op het online platform worden deze tips uitgebreider besproken en bovendien voorzien van inspirerende verhalen uit de praktijk.

Download ook de brochure ‘Omgevingswet & de energietransitie’

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.