4,8 miljoen euro voor snelfietsroute ’s-Hertogenbosch - Oss

maandag 1 juli 2013 0 reacties 105x gelezen

Provincie Noord-Brabant en de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Maasdonk en Oss tekenden 28 juni een overeenkomst om samen een snelfietsroute tussen ’s-Hertogenbosch en Oss aan te leggen die 4,8 miljoen euro gaat kosten. De snelfietsroute biedt reizigers een comfortabel, direct en snel alternatief voor de auto. De route is in het najaar van 2015 klaar.

De nieuwe snelfietstroute tussen ’s-Hertogenbosch en Oss is in het najaar 2015 klaar. (Foto: ANWB/AVD)

De nieuwe snelfietstroute tussen ’s-Hertogenbosch en Oss is in het najaar 2015 klaar. (Foto: ANWB/AVD)

Snelfietsroutes zijn snelle, directe, comfortabele en veilige routes waarbij fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen. Daarmee wordt de fietsafstand en fietstijd tot maximaal 15 minuten verkort. De provincie en gemeenten willen vooral forenzen in de auto verleiden om vaker de fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Meer fietsers betekent minder verkeer-/autodruk, minder files, minder lawaai en luchtverontreiniging.

Verdeling kosten
De snelfietsroute kost 4,8 miljoen euro. De drie gemeenten betalen 945.000 euro en er is 1,3 miljoen euro subsidie van het rijk. Daarnaast draagt de provincie maximaal 2,5 miljoen euro bij waarvan 600.000 euro in de vorm van een garantstelling. De realisatie van het project wordt uitgevoerd onder leiding van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.