20 papers geselecteerd voor presentatie op het NVC 2017

woensdag 20 september 2017 Redactie 0 reacties 209x gelezen

Op  donderdag 14 september heeft de Begeleidingscommissie voor de selectie van de papers op het Nationaal verkeerskundecongres zich gebogen over zo’n 50 bijdragen. Net als voorgaande jaren werden er vanuit lokale-, provinciale- en rijksoverheden, adviesbureaus, kennisinstituten en andere onderdelen van de mobiliteitssector kennis- en ervaringspapers ingediend, evenals een aantal discussiepapers.

De Begeleidingscommissie voor de Paperselectie in 2017: Van Links naar rechts: ‘
Erik de Kievit, gemeente Amsterdam / Martin van Maarseveen, Universiteit Twente / ITC (voorzitter) / Frans Heijnis, CROW (secretaris) / Aad de Winter, Rijkswaterstaat / WVL / Cécile Cluitmans, Arcadis / Cor van der Klaauw, provincie Groningen / Bart Brenninkmeijer, NS / Will Clerx, gemeente Rotterdam / Ineke Spapé, NHTV / SOAB / Gijs van der Kolk, gemeente Zwolle.

Niet op de foto: Govert Schermers, SWOV /  Ton Hendriks, ANWB

De Begeleidingscommissie voor de Paperselectie in 2017: Van Links naar rechts: ‘ Erik de Kievit, gemeente Amsterdam / Martin van Maarseveen, Universiteit Twente / ITC (voorzitter) / Frans Heijnis, CROW (secretaris) / Aad de Winter, Rijkswaterstaat / WVL / Cécile Cluitmans, Arcadis / Cor van der Klaauw, provincie Groningen / Bart Brenninkmeijer, NS / Will Clerx, gemeente Rotterdam / Ineke Spapé, NHTV / SOAB / Gijs van der Kolk, gemeente Zwolle. Niet op de foto: Govert Schermers, SWOV / Ton Hendriks, ANWB

Uit de ingezonden bijdragen zijn 20 papers geselecteerd voor een presentatie op het congres. Hiervan zijn er liefst 17 van een dermate onbetwist niveau dat ze door de jury-leden unaniem goedgekeurd werden.  

Vier thema's
De Begeleidingscommissie heeft de 20 geselecteerde kennis- en discussiepapers ingedeeld naar vier thema's die een goede indicatie geven van de actualiteiten van vandaag:

  • De rol van de verkeerskundige
  • De stad
  • Gedrag
  • ITS

 

U kiest 5 sessies
Naast het plenaire ochtend programma zijn er op het NVC-congres in de middag 5 parallelrondes van elk 30 minuten geprogrammeerd. Elk van de vier paper-thema's heeft een ‘eigen zaal'. Zo kunnen congresdeelnemers desgewenst 5 sessies van één thema volgen. Ook kan er tussentijds gewisseld worden om een sessie met een ander thema bij te wonen.

Papers op de site
Nadat alle paper-indieners zijn geïnformeerd worden alle papers gepubliceerd en de presentatiepapers geprogrammeerd op de website. Houdt daarvoor de website www.nationaalverkeerskundecongres.nl  in de gaten.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.