10 oktober: BouwCirculair Congres 2017

donderdag 28 september 2017 redactie 0 reacties 158x gelezen

Meer dan honderd overheden en bedrijven hebben zich in de afgelopen jaren aangesloten bij een of meer regionale Betonketens. Op 10 oktober maakt het overkoepelende Netwerk Betonketen een ambitiestap naar BouwCirculair tijdens een gelijknamig congres in het provinciehuis in ‘s Hertogenbosch. Tijdens dit congres spreken opdrachtgevers en bedrijven over circulariteit en wordt het eerste nummer van het nieuwe vakblad BouwCirculair gepresenteerd.

Atto Harsta is innovator, omdenker én dagvoorzitter op het congres BouwCirculair op 10 oktober in het provincie huis in 's H ertogenbosch

Atto Harsta is innovator, omdenker én dagvoorzitter op het congres BouwCirculair op 10 oktober in het provincie huis in 's H ertogenbosch

Over het (gratis) congres

Onder deskundige leiding van dagvoorzitter Atto Harsta van Aldus Bouwinnovatie, passeert een variëteit aan onderwerpen de revue. Zo praten de acht bestaande Betonketens u bij over de samenwerking in de keten, het bepalen van de MKI-waarde, circulair slopen, circulair en CO2-arm asfalt, de beschikbaarheid van granulaat, wegfundatie en innovatie, regionale aanpak en innovatie in beton.

 

N272, inspirerend voorbeeld

Ook geeft Johan van den Hout, gedeputeerde provincie Noord-Brabant, een toelichting op de visie van Gastheer Noord-Brabant ten aanzien van circulariteit. Deze toelichting wordt opgevolgd door een presentatie van Jan de Kruijf (provincie Noord-Brabant) en Bram Lommers (Mourik Groot Ammers), projectleiders van de N272, een inspirerend voorbeeld van circulair denken en doen in de infrawereld.

 

Samen formuleren

De bijeenkomst wordt op interactieve wijze afgesloten: samen formuleren we de ambities en speerpunten voor 2018 en praten we na onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Van onderop
Netwerk Betonketen startte een aantal jaren geleden vanuit een landelijk samenwerkingstraject met als doel kennis over en gebruik van secundaire grondstoffen in beton te laten toenemen. Na jaren kennis verzamelen en delen bleek dat er nog weinig veranderde. “Opdrachtgevers vroegen niet om duurzaam beton, opdrachtnemers en leveranciers boden het sporadisch aan”, aldus betonketen-initiatiefnemer Daaf De Kok.

 

Convenanten

Het werd tijd voor een andere aanpak, van onderop. Op lokaal en regionaal niveau bleek het mogelijk om partijen uit de hele keten, regionaal met elkaar in contact te brengen en afspraken te maken. Inmiddels zijn in bijna alle acht regionale betonketens convenanten gesloten. De Kok: “Hierin worden afspraken gemaakt over duurzaamheid, circulariteit en CO2-reductie. Nieuwe producten en instrumenten worden ontwikkeld en toegepast. Het is nu zaak om op te schakelen.”

 

Circulaire economie

Netwerk Betonketen heeft zich tot nu toe gefocust op regionale betonketens. Waar overheden als opdrachtgevers tot aan de recyclers van beton aan tafel zitten, met een nadruk op elementverharding en sloop. “In de komende jaren kijken we ook naar andere toepassingen”, zegt De Kok. “Zo willen we een wezenlijke bijdrage leveren aan de transitie naar een circulaire en CO2-arme economie.”

 

“Vanwege de groei en ontwikkeling van het netwerk gaan we breder communiceren over het belang van duurzaam beton en circulair bouwen, over innovaties en projecten in uitvoering. Dit gebeurt in het nieuwe vakblad BouwCirculair”, aldus De Kok.

 

Meer weten?

De presentatie van het blad is op 10 oktober tijdens het BouwCirculair Congres in Den Bosch. Wilt u een gratis exemplaar aanvragen en/of aanmelden voor het congres? Kijk dan op: www.bouwcirculair.nl

 

 

 

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.